«Навчіться бути щасливими під час війни»: Снайперка Євгенія Емеральд у ЖВЛ розповіла про захист країни та нове кохання на фронті

В інтервʼю «Життя відомих людей» захисниця Євгенія Емеральд поділилася, що завжди мріяла бути снайперкою та знайшла на війні коханого.

Снайперка Євгенія Емеральд із позивним Жанна д’Арк, що служить у полку спецпризначення Нацполіції «Сафарі», дала ексклюзивне інтерв’ю ЖВЛ. Руда зірка розповіла, що бути безстрашною її навчив тато.

«Тато завжди хотів хлопчика. І він мене виховав як хлопця такого бойового. Він у 9 років вперше дав мені гвинтівку. Ось, я і зробила свій перший постріл. І з того моменту я закохалася у зброю», — згадала Євгенія.
 
Тож, іще з дитинства Євгенія вирішила, що в майбутньому буде снайперкою. Спочатку вона навчалася на юридичному факультеті, а згодом пішла ще й на військову кафедру.  
 
«Мене питали: “Женю, навіщо, навіщо воно тобі треба?”. А я точно розуміла, що роблю, я знала, що, не дай Боже, буде війна. Я хочу в ній брати участь».
 
Вона не кинула навчання навіть коли завагітніла й народила донечку Жасмін.
 
«Коли в мене було 2 останніх місяці мені подзвонив наш майор і каже: “Жека, де ти ходиш?”. Я кажу: “Майоре, в мене тут така ситуація — я трошки вагітна”. Він каже: “Слухай, давай уже швидше народжуй, бо через два тижні у тебе почнеться полігон, а через місяць у тебе присяга. І дійсно я встигла народити. Десь за тиждень або за два тижні вже була на військовій кафедрі».
 
Від початку війни у своєму будинку Євгенія прихистила 30 осіб, розвозила їжу людям, які перебували у сховищах, а потім зрозуміла — куди ефективніша буде саме на бойових діях. Своїм близьким про це сповістила безапеляційно:
 
«Я посадила свою мати, своїх подруг і кажу, що: “Дівчатка, дивіться, я прийняла таке рішення. Можете намагатися щось мені сказати, але я вже рішення прийняла, і воно таке”. Мати попросила, щоб я дала обіцянку повернутися». 

У кінці літа Євгенія ще й оголосила збір 4 мільйонів гривень на ЗСУ. Кинувши таким чином виклик співачці Інні Вороновій, яка збирала гроші на заставу для свого чоловіка, затриманого за наркоторгівлю. 
 
«Я заприсяглася допомагати Україні і народові, то я допомагаю скрізь».

На цій війні Емеральд зустріла і своє кохання, військового Євгена. Їм вистачило всього трьох днів, аби зрозуміти — один без одного вони не можуть. Освідчився чоловік зробив Жені просто «на нулі».
 
«Він дуже нервував, і командир позаду стояв, і він йому каже: "Встань на коліна, зараз не згодиться!”».
 
А 14-го жовтня пара побралася — без пафосу, серед побратимів. Євгенія переконана — важливо радіти життю, як би важко не було. І головне — просто продовжувати жити!  

«Навчіться бути щасливими під час війни. Це звучить дуже дивно, я розумію. До нас прийшли і намагалися забрати його. А ми маємо не дозволити цього і почати ми маємо з себе».
 
 

Ще більше ексклюзивних інтервʼю — у шоу «Життя відомих людей» у будні о 10:00 на телеканалі ТЕТ.
  
Світло завжди перемагає морок!

СХОЖІ НОВИНИ