«Думаю, що потроху звик до того, що відбувається»: Олексій Дурнєв про рідний Маріуполь і роботу

В інтервʼю «Життя відомих людей» Олексій Дурнєв розповів про роботу під час війни, рідних і плани на майбутнє.

Олексій Дурнєв, відомий український блогер, коментатор шоу «Богиня шопінгу» на ТЕТ, ексклюзивно розповів інфотейнмент шоу про життя відомих особистостей «Життя відомих людей», як перейшов на українську, де його родина знаходиться зараз і поділився планами на майбутнє.

Олексій зараз активно бореться на інформаційному фронті, закликає підписників і глядачів відмовлятися від усього російського та не падати духом:

«Я, як і всі, думаю, що потроху звик до того, що відбувається. До сирен, тривог. На допомозі. На тому, що треба концентруватися на перемозі. Боротися на своєму фронті», — пояснив Дурнєв.

Блогер став одним із перших серед своїх колег, хто повністю перейшов на українську, та саме цим отримав ще більше схвалення серед аудиторії:

«Навпаки, люди підписуються. Бо якось так вийшло, що я один із перших серед російськомовних українських блогерів перейшов на українську. І подав приклад якийсь. І я думаю, що людям це сподобалося. І вони вирішили підписатися», — розповів Олексій.

Дурнєв рекомендує всім, хто намагається заговорити українською, взяти 5-10 уроків у викладача мови.

Також Льоша розповів, як його команда теж перейшла на державну:

«Вони зараз у процесі теж. Коли в нас є зйомка, я з’являюся там за годину за дві. На майданчику в нашій студії за правилами всі мають з цього моменту говорити лише українською. Бо це полегшує саму зйомку. І ще всі говорять українською в нашому офісі щопʼятниці. А хто говорить русизми — отримує штраф 10 гривень».

Дурнєв не просто не припинив працювати, а й створив нове шоу, відкрив свій телеграм-канал під красномовною назвою «Боже, яке кончене», де висміюється руський мір, а також він продовжує дивитися сторіз. Часто — у компанії інших зірок. Одним із гостей шоу несподівано став його тезка — одіозний політик і теж знаний блогер Олексій Арестович.

«Насправді він формує такі враження через свої виступи, які ти бачиш, поспілкувавшись особисто. В знайомстві. Тобто, немає, що він на екрані одна людина, а в житті інша. Але я хочу підкреслити, що ми провели разом три години на зйомці. І поза зйомкою не спілкувались», — поділився своїми враженнями від спілкування з політиком Льоша.

У Дурнєва є бабуся, якій він підіймає настрій відеопривітаннями відомих людей, які збирає сам.

Зараз його батьки живуть у сусідньому під’їзді з бабусею, в невеличкому селі біля Ворзелю. Як відомо, саме звідти його батьки навідріз відмовлялися виїздити у перші дні великого вторгнення. Дурнєву довелося їх буквально вмовляти.

Олексій Дурнєв ще на початку війни пообіцяв, що після перемоги не просто навідається до рідного міста Маріуполя, а й сприятиме його відбудові:

«Я хочу створити якийсь фонд чи щось таке. Запросити туди відомих маріупольців. Ми щось вигадаємо. Воно спрацює».

Свою думку з цього приводу він не змінив і досі, хоча місто біля моря наразі не українське:

«Я не втратив надію, звісно. Якщо уявити, що весь процес звільнення півдня — це комп’ютерна гра, то перший левел — це Херсон. Потім — Мелітополь, Бердянськ, Можливо, Крим одразу. І бос — це Маріуполь».

Ще більше ексклюзивних інтервʼю — у шоу «Життя відомих людей» у будні о 10:00 на телеканалі ТЕТ. 
  
Світло завжди перемагає морок!

СХОЖІ НОВИНИ