Олексій Даруга: «У нас літо — в кадрі і в душі»

Режисер сіткому «Рятівники» спростував стереотип про злих режисерів, які кричать на акторів і лихословлять, а також зізнався, що він — король волейболу.

Нагадуємо, що 7 та 8 січня о 20:00 ТЕТ покаже аж по 2 прем’єрні серії «Рятівників». Надалі сітком виходитиме з понеділка по четвер о 20:00.

У нас літо — в кадрі і в душі

Ми сміємося так, що вранці животики болять. Але все відбувається гарно й культурно. Я взагалі не вживаю спиртних напоїв. Тож у нас тут «мир. труд. спорт». Перед зйомками граємо у волейбол, уже й внутрішні чемпіонати почали проводити. Я, до речі, — король волейболу.

Ми ніколи не сваримося, бо в нас усі хороші. Створюючи серіал, ми нікого не наслідуємо, не беремо приклад із іноземних проектів. Ми дуже автентичні й самодостатні. Але я знаходжу багато спільного з серіалом «Друзі». В нас теж 6 основних персонажів — 3 хлопці й 3 дівчини. Я не порівнюю серіали, але стосунки між героями та гумор мені чимось нагадують «Друзів». Вони можуть сваритися, сміючись, і ненавидіти одне одного, люблячи.

Моїм учителем був тато

Він надихав мене й, до того ж, був художнім керівником серіалу. Він починав з нами перший сезон «Рятівників». І відбитків багацько залишив. Значною мірою, завдяки йому, серіал вийшов таким, який він є.

У другому сезоні сім’я, що загубилась у відкритому морі, врятується. Але допоможуть не рятувальники, а любов. Ось так. А з одним із героїв відбудуться цікаві метаморфози, завдяки яким наш серіал, окрім того, що він смішний, стане ще й соціально важливим.