ТЕТ — руйнівник космічних міфів

Чорні діри дійсно такі страшні, як здаються? Що приховують космічні простори від зацікавлених поглядів?

Меркурій просто hot

Або нова обкладинка журналу MAXIM. Меркурій — найближча до Сонця планета, тому вважають, що температура на ній найвища. Дійсно, там достатньо гаряче: вдень температура досягає 350 градусів за Цельсієм. Правда, вночі вона падає до -170, але це вже деталі. 

Так от, міф офіційно зруйновано: найгарячіша планета Сонячної системи — Венера. Вона радує справді курортними умовами: +450 градусів за Цельсієм. 

Чорна діра тебе з’їсть

Найбільший страх науковців 20 століття — Землю затягне в гігантську чорну діру, що знаходиться в центрі галактики Чумацький Шлях. Потім спільнота трохи заспокоїлася, коли дізналася, що наша планета знаходиться на околиці галактики і до діри ще дуже далеко. 

Насправді приводів хвилюватися взагалі не було — космічні тіла знаходяться на такій великій відстані одне від одного, що навіть сила тяжіння чорної діри не здатна спіймати зірки та планети в свій полон.

Висновок: міф зруйновано

Мільйон зірок лише для тебе

Кохана, подивись на небосхил — мільйони зірок світять лише для тебе. Ех, яке романтичне зізнання могло б вийти. Хоча, ми думаємо, що на цей гачок чіпляли не одну дівчину. Маємо розчарувати пікаперів: в безхмарну ніч на зоряному небі людина бачить близько трьох тисяч світил. І серед них не всі є зірками, лише частина. 

Доведеться вигадувати нову фішку. 

Так, незвичайна вийшла новина про міфи, зазвичай якісь жахалочки. Але на те він і космос, щоб дивувати. Завтра будемо знайомитися з особами з космічним громадянством — справжніми зірками Всесвіту.