Космічне громадянство: У кого є міжгалактичний паспорт?

Космополіт — людина, яка вважає себе громадянином світу. Хм, як же тоді назвати людей, які є громадянами космосу? Земнополіти? Працюватиме як обернене рівняння.

Метт Деймон

Це той, що з фільму про картоплю, а не про кукурудзу. Екранний герой Метта Деймона — Марк Вотні, лишається сам в непривітному марсіанському просторі. Друзі думають, що він загинув, але він повинен вижити та сповістити Землю про те, що його потрібно врятувати.  

Так, це дійсно космічна людина, яка витримала всі неприємності та катастрофи. 

Білка і Стрілка

Так, стоп, ви ж казали, що будуть люди, а це взагалі-то собаки! Так, але Білка і Стрілка — це перші живі істоти, які повернулися цілими з невеликої космічної подорожі. Їх вважають першопрохідцями космосу, крутішими за Юрія Гагаріна. 

Білка та Стрілка прожили довге життя, їздили на виставки та покази. Собаче життя буває таким само насиченим, як і людське. Особливо якщо ви собаки-астронавти. 

Метью Макконахі

А ось це вже про кукурудзу. Фільм Крістофера Нолана показує невтішну картину Землі: планета збідніла та висушена через людей, вона більше не може нікого прогодувати. Треба шукати вихід, летіти на інші планети чи, може, навіть в інші виміри. 

Герой Макконахі, Купер, здійснює подорож в часі через чорну діру і навіть відвідує планету, де година триває сім земних років. На цій планеті зручно перечекати, доки мама припинить злитися, що ти вийшов на вулицю без шапки.  

Ніл Армстронг

“Це маленький крок для людини, але величезний крок для людства”. Ніл Армстронг — перша людина, яка висадилася на Місяці. В такий момент він мабуть відчував себе крутішим за Христофора Колумба. 

Вітя

Політ зірконавтів у космос під українським прапором — неймовірна подія для держави. Астронавти полетіли у невідоме для того, щоб дослідити особливості чорної діри. Яка остаточна ціль місії? Про це не знає навіть капітан зірконавтів Вітя, який здобув це звання ледь не над Землею.

З понеділка по четвер на ТЕТ о 21:00 ти можеш спостерігати, як просувається космічна місія і дізнатися, чому одна молода жінка на кораблі — це велика проблема для всього чоловічого екіпажу. Підказка: ревнощі в космосі — це точно непотрібний багаж. 

Як тобі тиждень “Твоя країна У” в космосі? ТЕТ вже повернувся на Землю і готовий їхати далі Україною — в край вільних степів, на Запоріжжя