«Усі вони взяті з життя, однак трохи дофантазовані» — Бампер і Сус про пригоди на ТЕТ з 17 квітня

ТЕТ покаже комедійну премʼєру «Пригод Бампера і Суса». Головні актори ситкому поділилися процесом створення проєкту та звідки беруть чудернацькі пригоди своїх героїв.

З 17 квітня о 22:00 телеканал ТЕТ показуватиме смішний бунтарський ситком «Пригоди Бампера і Суса». Головні актори, вони ж і герої, Бампер і Сус розповіли, як вигадують сценарій, з якого дубля знімають вдалий кадр і чому вони — такі справжні.

Хто пише сценарій?
«Як і для нашого YouTube-каналу, ми самі. Але в інтернеті все простіше: ти щось почув, побачив якусь несправедливість або щось таке, що дратує людей, й просто  висловлюєш свою думку з цього приводу. 5 хвилин, 10 чи 15 — як вийде. А на ТБ має бути певний хронометраж, сюжет — треба вибудувати картинку, щоб глядачеві було зрозуміло, що, куди і як, вигадати якомога більше перепон для свого персонажа, щоб цікавіше було за ним спостерігати. Тому нам допомагають знайомі хлопці — сценаристи. До того ж обсяг роботи великий — 40 серій, а часу на розробку сценарію було дуже мало, тому ми не встигли б самі написати. Розподілили чином: ми з Сусом розписуємо епізоди, хлопці — діалоги, які ми потім коригуємо під себе».  

Ваші герої на YouTube-каналі — люди з невизначеним родом занять: де вони гроші беруть — загадка. Як розподілилися ролі в ситкомі «Пригоди Бампера і Суса»?

Бампер: «Взагалі-то в інтернеті вони — два кєнта з дитинства. Якось дурачились і вигадали, що Бампер буде балотуватися у президенти, а Сус стане політтехнологом. Хоча Петя, насправді, у президенти йти зовсім не хоче, просто Сус йому втирає, що це модно та молодьожно. Звісно, Сус абсолютно не розуміється на політтехнологіях, просто мріє «підняти» на цьому грошей. У ситкомі все, в принципі, так само. Сус — романтичний авантюрист: вірить, що все можна зробити за одну секунду, головне мати класну ідею. Він не розуміє, що ідею треба докрутити, докласти зусиль. Йому треба раз-два — і щоб журавель вже був у руках. Бо він не хоче ні на кого працювати — ні на дядька, ні на тітку, тільки на себе. Та й на себе теж не хоче, бажано, щоб його геніальні ідеї працювали на нього, причому дуже швидко».
Сус: «Мета мого героя — заробити швидко й багато. Бампер трохи інший. Він правильний, справедливий, намагається нікого не скривдити своїми діями. До речі, працює водієм».
Бампер: «Я б сказав, Бампер — Робін Гуд, тільки він не краде й не роздає. Якщо покохав — то на все життя. Але зовсім не романтик: нащо дарувати коханій квіти, якщо можна купити щось корисне?».

Які пригоди чекають на Бампера і Суса в ситкомі каналу ТЕТ?
Бампер: «Усі вони взяті з життя, однак трохи дофантазовані».
Сус: «Наприклад, у житті кожного був ремонт. Ми його довели до того, що Петя з його коханою Вікторією ледве не розвелися — навіть заяву до рагсу подали. Бо він хотів одні шпалери, вона — інші, потім сперечались, вибрати плитку чи ламінат… Чи от ще сюжет: дружина Бампера захотіла новий мобільний телефон. Здається, нічого такого складного. Але ситуація ускладнюється так, що закінчується все погонями та поліцією».
Бампер: «Елементарно: товариш живе в тебе більше пів року, користується всіма благами і не платить за комунальні послуги. Ти не знаєш, як йому сказати, що треба мати совість, виводиш його на чисту воду, бо він трохи надурив тебе. А він потім робить проблему, з якою потрібно розбиратися обом. І ось приблизно так — у кожній серії».

Якщо в ситкомі є навіть погоні, знімання були складними? Багато дублів довелося перезнімати?
Сус: «Ми намагалися все робити, як П’єр Рішар — з одного дубля. Бо якщо ти в першому красиво не зробив, у другому краще вже не буде. Понад три точно не було, бо в нас все йде від себе».
Бампер: «Оскільки ми безпосередньо залучені в написанні сценарію, і сюжет, і діалоги добре знаємо. Якщо актори перед зйомками вчать тексти, нам це не потрібно було. На майданчику пробігали його очима — і досить. А взагалі дослівно нам не потрібно було все повторювати. Коли імпровізуєш, виходить життєвіше, якось по-людськи».

А побачити легендарних українських блогерів Бампера і Суса вийде зовсім скоро! Неймовірні «Пригоди Бампера і Суса» — з 17 квітня о 22:00 на телеканалі ТЕТ.

ТЕТ — великий канал великих премʼєр!

СХОЖІ НОВИНИ