ТЕТ покаже україномовний серіал про привидів

Що роблять привиди у львівському готелі та чому «95 Квартал» вчить історію?

10 квітня о 20:00 на ТЕТ відбудеться прем’єра серіалу «Готель "Галіція"». Картина є україномовною, з поєднанням комедійного та містичного жанрів. Виробництвом проекту займається Студія «95 квартал» і «Драйв Продакшн». Режисер – Андрій Бурлака. Ідея сюжету належить актору Тарасу Стадницькому.

Події відбуваються у стародавньому готелі «Галіція», який вже декілька століть належить львівському роду Фаркашів. Власник готелю, Мирон Степанович Фаркаш, трагічно помирає від нещасного випадку. До Львова приїздить його племінник із Києва — Андрій. Хлопець планує позичити в дядька гроші, аби сплатити свій борг. Але смерть старого дещо змінює плани київського мажорчика. Відповідно до заповіту Андрій стає власником старої та неприбуткової «Галіції». З цього моменту він починає бачити привида першого власника «Галіції». Привид незадоволений новим господарем і робить йому всілякі підлості.

Тим часом львівська влада й інвестори, дізнавшись про смерть власника «Галіції», мають свої плани на ділянку готелю, що розташований у центрі Львова. Чиновник із мерії вже майже домовляється з Андрієм про продаж «Галіції». Але виявляється, що, за заповітом, новий власник може продати готель, якщо протягом місяця зробить його прибутковим. Тож хлопець будь-що намагається «підняти на ноги» справу предків.

У серіалі є три сюжетні лінії. Перша — стосунки головного героя Андрія з привидом. Друга — історія кохання, що зароджується в стінах «Галіції». І третя — історія життя людей, які працюють у «Галіції», та до останнього подиху віддані їй.

Глядачі побачать не тільки буденне та комічне життя готелю, але й містичні екскурси до історії міста Лева.

У серіалі буде 17 занурень в історію Львова. Подекуди нам довелося згадувати і вчити історію заново. Адже кожен екскурс у минуле «Галіції» відповідає реальним фактам певної епохи. А, як ми знаємо, історія Львова є багатою. У серіалі згадуються часи перебування міста під Австро-Угорщиною, Польщею, а також епоха ЗУНР.

Андрій Чивурін креативний продюсер та редактор серіалу

Роль Андрія виконує один із найкращих акторів комедійного жанру в Україні, Ігор Ласточкін. Привида грає Тарас Стадницький, покоївка Олеся — це Тетяна Песик, адміністраторка пані Стефа — Олеся Чечельницька, заммера — Олександр Станкевич. У кожному новому епізоді з’являються проміжні персонажі.

Усі герої, за виключенням киянина Андрія, розмовляють українською мовою. За словами авторів, герой Ласточкіна — такий собі «варяг», що приїхав до Львова. Саме завдяки контрастності образу та його асиміляції в україномовне середовище створюється комізм сюжету.

Серіал складається з 20 серій, які виходитимуть щодня з понеділка по четвер.

Прем’єра «Готелю "Галіція"» відбудеться 10 квітня о 20:00. Не пропустіть!