«У мене були всі шанси бути лохом» — шлях від комуналки до всеукраїнської слави Василя Байдака

У «Ближче до зірок» Василь Байдак розповів, як гумор дозволив йому вижити серед однокласників і про романтику в комуналці.

Шоу «Ближче до зірок» на телеканалі ТЕТ продовжує знайомити з талановитими українцями — в будні о 14:00.  Популярний стендап-комік Василь Байдак про шлях до абсурдної комедії та головну музу його життя — далі в матеріалі.

Василь Байдак епатує своїм зовнішнім виглядом, але саме абсурдний гумор і не менш абсурдний вигляд подарували 32-річному гумористу всеукраїнську славу.

Ще зі школи Байдак звик жартувати, щоб врятувати себе від фізично сильніших однокласників:

«Малий, худий, не займається спортом, не грає у футбол, не має багато грошей, не крутий — у мене не було одного зуба, і через це в мене були всі шанси бути лохом — суперлох у школі», — ось так незрозумілий і неприйнятий ніким Вася і розпочав свій шлях коміка ще у шкільних стінах.

Гуморист із сім’ї юристів, тому батьки мріяли про кар’єру поважного адвоката для сина. Під натиском батьків Вася вступив до юридичної академії в Харкові, куди сам не дуже вписувався:

«Який сенс? Хто скинувся на віскі? Всі, окрім Байдака. Я не вживав алкоголь. А алкоголь, будемо відвертими, це один з видів соціального клею у студентських колективах».

Та все ж університетські роки не пройшли даремно. На одній зі студентських вечірок Байдак зустрів кохання свого життя — таку ж дивакувату студентку Лізу. Пара одразу почала жити разом у харківських комуналках:

«Саме такі на вигляд підкови на щастя в комунальній квартирі — спільні вбиральні, кухня на 15 осіб, незабезпечені сусіди, щури і таргани».

Дівчина приймала це, не тільки через брак коштів у пари, а й тому, що саме в такій атмосфері у Васі з’являлося натхнення на його коронні абсурдні жарти.

Проте гумор Байдака довго не сприймався оточенням. З 2012 Вася об’єднався з таким же «божевільними», і на світ з’явився Інародний театр абсурду «Воробушек». Специфічні жарти потрохи знаходили свого глядача, але розсмішити всю Україну вдалося лише у 2021 році під тренерством Володимира Дантеса у «Лізі сміху».

Та з початком повномасштабного вторгнення, як зазначає сам Вася, в нього викрали абсурд росіяни. Зараз свої сили гуморист скерував на допомогу ЗСУ — Василь влаштував благодійний тур Україною, а свою пристрасть до дивакуватого гумору направив на те, щоб мотивувати людей допомагати нашим захисникам.

У всіх божевільних витівках кохана коміка Ліза підтримує його вже 11 років — вона і його муза, і режисер, і продюсер, а віднедавна, нарешті, і дружина дивака. Свій ідеальний день Байдак не уявляє без Лізи:

«Прокинувся пізніше за будильник, випив чашку кави… Працював… Виступив зі стендапом… Прийшов додому, обговорив із Лізою день. Довго вибираємо що подивитися перед сном, нічого не знайшовши, дивимося “Друзі”, або серію “Луї”, або серію “Машини гумору” Стюарта Лі. Дзвоню батькам. Лягаю спати».

Головною запорукою успіху Василь вважає бути собою та не зупинятись, але все ж «інколи змінювати транспорт».

Ще більше цікавих і щирих сюжетів — у шоу «Ближче до зірок» у будні о 14:00 на телеканалі ТЕТ.

ТЕТ — великий канал великих премʼєр!

СХОЖІ НОВИНИ