Від продавчині квитків до провідної акторки: Ірина Гатун з гумором пригадала, як потрапила на омріяну роботу в театрі

Героїнею нового випуску шоу “Ближче до зірок” стала Ірина Гатун. Знімальну групу акторка запросила в місце, що 11 років тому змінило все її життя – у театр імпровізації "Чорний Квадрат".

Ще за шкільних часів вона марила сценою, однак спочатку доля закинула її в готельно-ресторанну справу.

“Я дуже хотіла бути акторкою, весь час про це мріяла, через це переїхала до Києва. Пішла навчатися в готельно-ресторанний, але душа тягнулася до театру”, – пригадала Ірина Гатун.

До своєї рожевої мрії вона повернулася у 25. До театрального вишу Ірину не взяли, тож за порадою знайомих вона подалася в театр імпровізації “Чорний квадрат”, де якраз навчали акторської майстерності, а вік не був ні для кого проблемою. Однак в уже рідні стіни акторка потрапила в день великого потопу. 

“Я приходжу, а тут по пояс води. Театр тоне. Усі стали й давай відрами витягувати ту воду. Це все вигребли. Я сиділа тоді на цій сцені, втомлена, по пояс у воді. І Анатолій Миколайович каже: “Слухай, я тут подумав... ти нам всьому руководящому составу нравишся. Може ти хочеш працювати в нас?” Я і сіла, а сама думаю: “Це зйомка, це зйомка. Я працюю в театрі?” Потім же він каже: “Будеш у нас на касі білети продавати”. Ну от треба було скласти собі таку мрію – працювати в театрі. Трохи забула договорити ким”, – підколола саму себе Ірина Гатун.

На касі театру вона продовжувала працювати навіть тоді, коли почала отримувати ролі у виставах. Квитки Ірина продавала так віртуозно, що подекуди звичайні дзвінки глядачам перетворювала в театральні перформанси.

“Я дзвоню глядачу, кажу: "Щось ви квиточки не забрали". Він: "А я захворів", – говорю, – "Та ти що? Маленький, а що, температура чи що?" Людина просто в театр дзвонила, а я там уже кажу, куди висилати апельсини-банани… Людина вже сміялася, казала: “Я щас встану і до вас прийду. Що ж це там таке”. Багато глядачів “Чорного квадрату” застали момент, коли я сиділа на касі”, – пригадала акторка.

Зараз же Ірина Гатун не лише провідна акторка театру “Чорний квадрат”, а й резидентка суперуспішного “Жіночого кварталу”. Не зважаючи на щільний гастрольний і репетиційний графік у гумористичному проєкті, рідну камерну сцену вона не залишає.

“Люди, які сидять у залі по четверту стіну сцени, дають мені впевненість і розуміння того, що я щось роблю для них важливе”, – каже Ірина Гатун.

Уже цієї неділі, 17 вересня, в новому випуску шоу “Ближче до зірок” на глядачів чекає відверта розмова зі співачкою Анною Трінчер, кожен новий трек якої віруситься в тіктоці, ексклюзивний сюжет про дорослих синів і доньок українських знаменитостей і спекотний дайджест з головними новинами шоубізнесу – від благодійного сольника гурту KAZKA в Києві до тріумфу української режисерки Тані Муіньо на одній з найпрестижніших музичних премій світу MTV Video Music Awards.

Нагадаємо, у шоу “Ближче до зірок” історії, які не залишать байдужими: найцікавіше з життя відомих особистостей, відверто та чесно з ведучими Нікітою Добриніним і Наталі Солонік. Щонеділі о 9:30 на телеканалі ТЕТ вони розповідають подробиці з життя українських і світових зірок. Щемливі, романтичні та разючі сюжети, які закохають у життя та улюблених знаменитостей.

СХОЖІ НОВИНИ