ТОП 5 найкумедніших весільних традицій

Дивні та безглузді весільні звичаї різних країн

Для сучасної молоді стародавні звичаї часто здаються кумедними. Думаєш, викуп нареченої — дивна весільна традиція? А що, якщо ми зможемо назвати тобі п’ять найбільш безглуздих та інколи лячних обрядів, які досі існують у світі!

Весілля за довіреністю

У деяких штатах Сполучених Штатів Америки є можливість відсвяткувати весілля за довіреністю. Так, замість нареченого чи нареченої може бути присутня його довірена особа. Це може бути необхідним, якщо хтось із подружжя не може відвідати свято особисто, наприклад, якщо в цей час наречений проходить службу в армії. Священник буде називати імена справжньої пари, але перед ним будуть стояти їх представники.

Вагітна наречена та чоловік у жіночому одязі

Дивний обряд родом із Кенії. Весілля можна грати лише у разі, якщо дівчина вагітна. А після свята чоловік зобов’язаний носити одяг дружини протягом трьох місяців. Кенійці справді вважають, що так хлопець може зрозуміти складнощі вагітності.

Коштовний подарунок

У Фінляндії гості знають, подарунок молодятам має бути дорогим, адже всі запрошені мають назвати його вартість на весіллі. Тому, аби ніхто не глузував, цьому моменту приділяється особлива увага.

Наречена не бажає одружуватись

У Франції дівчина має вдавати, що вона не бажає весілля. Увесь час перед святом, наречена плаче і навіть намагається втекти з весілля. Усе це має якимось чином доводити, що жінка доброчесна.

Брудна наречена

У Шотландії кришталево чиста дівчина у білому платті — точно не наречена. Майбутня дружина має бути облита брудом перед церемонією: це може бути сміття, відходи або зіпсовані продукти. Потім бідну дівчину прив’язують до дерева. Таким чином шотландці перевіряють витривалість жінки.

Хочешь більше дізнатися про весільні традиції? Вмикай реаліті-шоу «Чотири весілля» по буднях о 18:15 на ТЕТ.