«Зараз війна — треба просто робити добро», — Анастасія Цимбалару та Анна Саліванчук про Act Lots

Відомі українські акторки та зірки телеканалу ТЕТ Анастасія Цимбалару та Анна Саліванчук створили благодійний проєкт Act Lots.

Act Lots — це благодійний аукціон, у якому обʼєдналися актори України, щоб допомогти громадській організації «Ініціативне покоління» та зібрати кошти на пʼять карет швидкої допомоги. Мета збору — 50 тисяч євро. 

На спільній сторінці в Інстаграм @act_lots будуть представлені найрізноманітніші лоти від улюблених акторів: особисті зустрічі, майстер-класи, речі персонажів з відомих серіалів, онлайн-тренування, спілкування та багато інших подарунків.

Аби взяти участь в аукціоні, необхідно зробити свою ставку в коментарях під лотом, який сподобався, на сторінці act_lots. 

Наразі актори вже зібрали 1,5 тисячі євро та сподіваються з допомогою небайдужих українців якомога швидше закрити збір на першу швидку, яка відправиться до військових лікарів. 

Допомагати чим можеш

Анна: Все вирішила війна. З першого дня я зрозуміла, що повинна допомагати людям чим можу: тримати фронт на інформаційній війні, донатити гроші. 

Коли поїхала на Західну Україну, ліпила вареники, пельмені, плела сітки, щоб допомогти ЗСУ. Пізніше відчула, що маю допомагати дітям, бо коли бачу їхні страждання, стає геть погано. 

Мені пощастило, що я акторка — мені довіряють великі суми. Звʼязавшись з благодійними організаціями, почала збирати потрібні речі для дітей. 

До війни досвід волонтерства був, але не такий масштабний, як зараз: періодично допомагала діткам — моє життя було завжди повʼязане з поміччю саме їм.

Вдячність мотивує 

Анастасія: Скільки б ми не допомагали та скільки б не старалися, все одно відчуваєш, що робиш недостатньо. Але коли бачиш очі вдячних тобі людей, відчуваєш їхні обійми та тепло — це надає неймовірної сили не зупинятися та робити ще більше, заради кожного нашого захисника, його родини та перемоги. 

Ніщо не зупинить допомагати далі

Анна: Звісно, бувають моменти, коли опускаються руки. Особливо, коли натикаєшся на шахраїв.

Такі моменти я долаю завдяки розумінню, що в Україні є багато хороших людей. Шахраї псують настрій, але вони ніколи не відберуть бажання допомагати далі.

Дати собі час відпочити та рухатися до перемоги

Анастасія: Звісно, не завжди виходить бути в тонусі та ресурсі. Всі ми переживаємо дуже складний етап, відчуваємо себе часом знесиленими, втомленими, бувають і хвилини зневіри та невдоволення. Але все минає. Треба лише дати собі трохи часу це прожити, відпочити та з новою хвилею рухатися до перемоги. 

А сил надають дуже прості, але такі цінні речі: обійми коханих людей, теплі розмови з близькими, підтримка аудиторії та можливість проживати життя і робити гарну справу тут і зараз. Поруч з близькими серцю людьми. 

Відчуття, які дарує волонтерство

Анна: Мені все одно, знають люди про те, що я займаюся волонтерством, чи не знають — для мене найголовніше допомогти. Насправді про більшу частину того, що я робила, ніхто не знає. Зараз війна — треба просто робити добро. 

Коли допомагаю людям, стає набагато легше жити в такі часи. Коли бачу щасливих дітей, дорослих і тварин — це найкраще, що мені потрібно.

Плани з розвитку проєкту

Анастасія: Зараз ми маємо на меті долучити до нашого проєкту не лише українських акторів, а й закордонних. Україну підтримує весь світ, тож сподіваємося, що й акторська спільнота не пройде повз. 

Також хотілося б у майбутньому розширити межі та доєднати до акторів усіх діячів культури: співаків, художників, артистів балету, дикторів і ведучих програм. Тоді можливостей зібрати кошти стане набагато більше. Віримо, що спільними зусиллями нам усе вдасться!

Взяти участь в акторському благодійному аукціоні

Слідкуйте за новими лотами від Act Lots  в соцмережах і робіть ставки, аби допомогти українським лікарям:

Instagram: https://instagram.com/act_lots   

Світло завжди перемагає морок, тому разом ми можемо зробити все!