День спонтанного прояву доброти – що ми можемо зробити?

17 лютого – День спонтанного прояву доброти, покликаний зробити наш світ добріше та показати, що безкорисні вчинки – це круто. ТЕТ розповідає, чим ми можемо бути корисними

Зроби світ кращим – почни з себе. У свято спонтанного прояву доброти це як ніколи доречно. Якщо кожен з нас зробить сьогодні по добрій справі – світ стане в мільйони разів кращим. Тож, що ми можемо зробити?

Існує безліч благодійних організацій та проектів, які допомагають 

Людям поважного віку

Життєлюб 

Кожен може 

Організовують для них обіди, допомагають з ліками та навчанням. Організації дають таким людям можливість знаходити друзів, повноцінно жити та бути корисними суспільству.

Людям без дому

Помоги бездомному  

Сука жизнь 

Годують бездомних та людей похилого віку гарячими обідами, привозять ліки та засоби гігієни, надають можливість переночувати, допомагають з документами.

Інстаграм-сторінка проекту «Сука жизнь» спочатку була просто фотоальбомом 27-ми річного фотографа, який знімав безхатьків на вулицях Києва. Згодом хлопець почав розповідати історії цих людей, допомагав їм, а тепер допомогти може будь-хто охочий.

Хворим дітям

Таблеточки

Запорука 

Серця майбутнього

Рятують життя онкохворим та дітям з вродженими хворобами серця.

Людям з ментальною інвалідністю

Пекарня Good Bread 

Тут працюють люди з ментальною інвалідністю. Це розумова відсталість, аутизм та синдром Дауна. Вони готують кекси, різноманітні кіши та печиво. А також у них можна «підвісити» обід, яким потім нагодують тих, хто цього потребує.

Сиротам, дітям з важкою долею

Місто щасливих дітей 

Територія добра

Допомагають дітям з дитбудинків, дітям, з неблагополучних сімей. Організації піклуються про дітей, створюють атмосферу затишку та забезпечують всім необхідним, поки у дитини не з’явиться сім’я.

Безхатнім тваринам

Happy Paw 

Сіріус

Займаються утриманням та доглядом за тваринами, а також шукають для пухнастих друзів домівки.

Ти можеш діяти і самостійно: запропонуй розрахуватися за ліки в аптеці бабусі або ж купити продуктову корзину для дідуся у супермаркеті. Збери іграшки та речі, якими давно не користуєшся, та віднеси у дитбудинок. Можливо, ти давно мрієш про пухнастого друга? Завітай до притулку з тваринами та подаруй дім кошеняті чи собаці. Повір, твоє серце розтане!

Робити добро можна й у повсякденному житті: допомогти колезі, перевести бабусю через дорогу, пригостити консьєржку шоколадкою чи нагодувати вуличних котів. 17 лютого – це лише привід нагадати про те, як чудово проявляти добро, і залучити до добрих справ тих, хто ще не в темі.

Добрі вчинки – це круто!