Coachella 2022 разом з Україною

Як підтримали Україну на музичному фестивалі в Каліфорнії, який пройшов з 15 по 17 квітня та з 22 по 24 квітня

Coachella – триденний музичний фестиваль, який щорічно проходить у місті Індіо в Каліфорнії з 1999 року. Подія славиться не тільки виступами зірок світової музики, а й образотворчим мистецтвом, яке представлене на території заходу.

Наразі весь світ підтримує Україну у її мужній боротьбі проти російських окупантів, американський фестиваль не став винятком. 

Норвезький діджей Matoma від початку війни активно підтримує Україну. Нещодавно він віддав борди, викуплені його командою, українському благодійному фонду Music Saves UA, котрий збирає кошти на гуманітарні потреби українців. Борди розміщені на шляху, який веде до фестивалю Coachella. Щороку фестиваль відвідує понад сто тисяч людей з усього світу. І всі вони мали змогу побачити борди із закликом підтримати Україну!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ВАМП (@vamp.org.ua)

Гурт Maneskin закрив свій виступ на фестивалі новою піснею Gasoline, присвячену Україні.  Фронтмен Даміано Девід спершу процитував промову Чарлі Чапліна з «Великого диктатора», а перед тим, як піти зі сцени, вигукнув: «Звільніть Україну, до біса путіна!».

Канадський рок-гурт Arcade Fire, який нещодавно зібрав 100 тисяч доларів для України, здивували на фестивалі Coachella. Під час свого виступу Arcade Fire виконали пісню під назвою The Suburbs і присвятили її народу України. «Я хочу присвятити її всім в Україні. Усім, хто є частиною панк-рок-групи в Україні. Я думаю про всіх, хто зараз має справу з війною», – сказав фронтмен Arcade Fire, Він Батлер.

Музикант Post Malone під час свого виступу на Coachella Revolve Party розповів про важливість поширення любові та згадав про боротьбу хоробрих українців.

Музикант Harry Styles завершив свій виступ на фестивалі піснею Sing of the Times. Під час її виконання на задньому плані з’явився прапор України, як демонстрація підтримки в нинішньому воєнному конфлікті з росією.

Співачка Billie Eilish перед виконанням пісні Everything I Wanted загорнулася в український прапор та закликала підтримувати один одного.