Незабутнє перше кохання та сон у труні: ТЕТ говорить з Юлією Мотрук

Продовжуємо ставити запитання читачів сторінки ТЕТ в Instagram героям телеканалу.

Як давно ти займаєшся акторством? 

— Все почалося ще в школі. В 9 класі мене запросили до шкільної команди КВК “Баламути”, там я отримала свої перші ролі. Професійно акторством я почала займатися вже коли переїхала до Києва — в 2011 році. 

Як ти потрапила до “Країни У”?

— Все завдяки КВК. Як я тільки-но сказала — все почалося зі шкільної команди “Баламути”. Потім я перейшла до дорослої жіночої команди, пізніше — до чоловічої. Всього я грала в КВК протягом 12 років. За цей час мене помітили продюсери скетчкому “Країна У” і запросили на зйомки. 

Важко зніматися в кіно? 

— Так, в кіно зніматися дуже важко. Але мені — ні. Тому що я дуже люблю свою справу. Зйомки займають повний день, часто доводиться починати ще до світанку, а закінчувати вночі. Процес дуже виснажує, але воно того варте. Я жодного разу не пошкодувала, що займаюся акторством. 

Яка твоя заповітна мрія? 

— Моя заповітна мрія вже збулася — я стала актрисою. Звісно, тепер я мрію про те, щоб зніматися в повнометражних фільмах, які будуть показувати в усіх кінотеатрах країни. 

Насправді, по секрету, я хочу купити острів. Буду там жити. 

Коли ти вперше закохалася? 

— Вперше я закохалася, коли була в дитячому садочку. Мені було 4 чи 5 років, точно не пам’ятаю. Знаю, що того хлопчика звали Ростиком. Ростик, якщо ти це зараз читаєш, знай — я тебе кохала! 

Чим би займалася, якби не була актрисою? 

— Хм, якби я не була актрисою, я б була жінкою-полісменом. Від мене не втік би жоден грабіжник, а найскладніші справи я б відкривала одним клацанням пальців. Так, якби я стала полісвумен ніхто б в країні не знав, що таке “висяк”. 

Чому тебе назвали Мотрею? 

— Насправді мене звати Юлія. Мотрею мене називають, тому що прізвище Мотрук. Я настільки до цього звикла, що іноді не відгукуюся на власне ім’я, лише на Мотрю. 

Розкажи найсмішнішу історію зі зйомок “Країни У”

— Дуже смішна ситуація сталася під час зйомок “Казок У”. Я там виконувала роль Білосніжки і за сценарієм мала спати зачарованим сном у труні. І я дійсно заснула! Це була 4 ранку, всі дуже втомилися, я в тому числі. Тому й заснула. Наша режисер Яна не могла мене добудитися, може вже думала, що мене дійсно зачарували.  

Ти спілкуєшся зараз з хлопцями, з якими знімалася в “Країні У”?

— Так, звісно! У нас прекрасні стосунки, як дружні, так і професійні. Ми часто зідзвонюємося та переписуємося, іноді зустрічаємося. Крім того буває, що ми працюємо разом на вечірках чи корпоративах. Ми стали справжньою сім’єю за час знайомства.