Група 1+1 media інформує щодо реалізації проекту кодування супутнику та забезпечення провайдерів САМ-модулями

Разом із іншими медіагрупами 1+1 media перейшла до активної фази підготовки до кодування супутнику.

З метою поступового та комфортного процесу підготовки до кодування супутнику, яке відбудеться 20 січня 2020 року, для усіх його учасників, група 1+1 media разом з провідними медіагрупами та нішевими розважальними каналами розпочала підготовку провайдерів програмної послуги до кодування транспортного сигналу. Вже розпочалась робота по інформуванню та підготовці провайдерів, які використовують супутниковий сигнал для трансляції в своїх кабельних мережах.

Провайдерам, які мають чинні угоди на ретрансляцію телеканалів групи 1+1 mediа, надаються спеціальні пристрої декодування супутникового сигналу – САМ-модулі Verimatrix. Залежно від складу обладнання головної станції кабельної мережі, група забезпечує провайдерів декількома моделями САМ-модулів на 1, 2, 12 або 20 телеканалів. Замовлення та відправка САМ-модулів провайдерам здійснюється на основі їх попереднього опитування та анкетування.

Наступним кроком у проекті кодування стане спільна загальнонаціональна інформаційна кампанія українських медіагруп, яка розпочнеться наприкінці серпня 2019 року. Вона сприятиме підготовці абонентів супутникового (FTA) прийому до змін у мовленні, а також допоможе їм у виборі способу підключення та прийому телевізійного сигналу.  Для інформування FTA-провайдерів та їх абонентів групою 1+1 media вже створені додаткові (альтернативні) супутникові версії телеканалів «1+1», «ТЕТ» та «2+2», в яких у мережах платного телебачення та безкоштовного ефірного ТБ будуть розповсюджуватись інформаційні повідомлення. Альтернативні версії цих телеканалів також закодовані із використанням системи умовного доступу Verimatrix.

«Розуміючи, що кодування супутнику є переломним етапом у розвитку вітчизняного телебачення і додатковим стимулом до його виходу на вищий та якісніший рівень, 1+1 media не може стояти осторонь процесу та бере активну участь у реалізації проекту кодування. Наразі ми посилено працюємо над тим, аби B2B-провайдери мали все необхідне обладнання для забезпечення своїх абонентів можливостю доступу до закодованих супутникових каналів, а глядачі були належним чином поінформовані про зміни, які на них чекають», ‒ прокоментував Ярослав Пахольчук, виконавчий директор та директор напрямку платного телебачення 1+1 media.

Нагадаємо, що згідно з оприлюдненим проектом кодування, наступними кроками у його реалізації стануть:

  • Жовтень 2019: кодування транспортного супутникового сигналу «Зеонбуду»;
  • Листопад 2019: маятникові відключення сигналів основних каналів медіагруп для абонентів супутникового телебачення;
  • Січень 2020: кодування супутникового сигналу.