Геям за гроші продатися – інтересна пропозиція: дивіться трейлер нетолерантної комедії "Уроки толерантності"

Фільм Аркадія Непиталюка руйнує стереотипний образ гея у кіно. Нетолерантна комедія про упередження українців щодо ЛГБТ-спільноти виходить на екрани до Дня закоханих – дивимося офіційний трейлер до фільму.

Вийшов трейлер комедії «Уроки толерантності», що створена за пʼєсою Ігоря Білиця «Гей-парад».

 

Пересічну українську родину Найдюків, а особливо її чоловічу половину, роками залякували страшними «чужоземськими» геями. Вони звикли висміювати будь-яку інакшість та агресивно сприймати незрозумілі речі. Аж тут з’являється державна програма євроінтеграції «Уроки толерантності», яка пропонує пільги родинам, за умови, що в їх домівці певний час поживе представник ЛГБТ-спільноти. Раціональний розрахунок перевищує страх і Найдюки віч-на-віч стикаються з тим самим геєм...Чи співпадуть очікування з реальністю?

Одного з головних героїв фільму, якого й побоюються через євроінтеграційні експерименти, – гея Васю – зіграв актор театру та кіно Акмал Гурєзов. За сюжетом, своєю «нетиповою» поведінкою, він руйнує світосприйняття родини Найдюків, яка, під впливом оточення, мала зовсім інше уявлення про геїв та всю спільноту ЛГБТ.

«Для нас було важливо знайти актора із наявним чоловічим стрижнем, на противагу кліше манірного та жіночного гея. Щоб він не був "гейським" геєм, а був чоловіком, якому просто подобаються чоловіки і який, у свою чергу, може сподобатися і жінкам. Також ми опиралися на прототип реального гея, нашого знайомого, який виглядає маскулінніше за багатьох гетеросексуалів. Для нас було важливим, аби Василь постав перед родиною Найдюків, та й згодом перед глядачами, як звична для них людина, що нічим від них не відрізняється, крім статевих вподобань», - ділиться режисер та співавтор сценарію фільму Аркадій Непиталюк

Творці фільму наголошують, що завдяки сатирі та гострому висміюванні тригерних тем, намагаються допомогти суспільству спокійніше реагувати на незрозумілі речі, стати терпимими одне до одного, дійти до порозуміння, визнати власні помилки, переоцінити цінності та проявити любов до ближнього.

«Будь-яка тема, яку можна передати в комедійному жанрі, швидше потрапить до аудиторії. Українцям притаманно сміятися над собою: хоч в літературі, драматургії та інших культурних сферах це здебільшого плач над чимось втраченим, без варіантів виходу. Вихід є завжди та це зараз прояв всього нашого народу», - коментує Сергій Лавренюк, продюсер стрічки.

Головні ролі у фільмі зіграли відомі українські актори театру та кіно Олена Узлюк, Олександр Піскунов, Олександр Ярема, Кароліна Мруга, Борис Георгієвський, Ніна Набока.

Кінотеатральну дистрибуцію стрічки здійснюватимуть FILM.UA Distribution та Кіноманія.