“Зірконавти” — неймовірна прем’єра на ТЕТ

Про що буде та коли вийде новий комедійний серіал про українців у космосі

У надсекретній дослідницькій лабораторії, що довго, проте не дуже успішно займалася розвитком нових технологій у галузі космонавтики, випадково стався справжній науковий прорив. 

Дослідники ненароком винайшли суперпаливо у вигляді звичайної пігулки. Одна порція цього палива за потужністю є еквівалентом справжньої атомної електростанції та дозволяє долати неймовірну відстань надзвичайно дешево. 

Саме завдяки цьому відкриттю стала можливою Перша українська космічна місія, яка вирушить у подорож без конкретної цілі та без довготривалої підготовки. Дійсно, нащо витрачати казені гроші на такі дрібниці як підбір та підготовка екіпажу чи розробка нового космічного шаттлу? Космонавти будуть обрані майже випадково, а нестача часу та грошей в Центрі управління польотами змусить героїв летіти на трохи підремонтованому старому судні, що покривалося пилюкою в ангарі з незапам’ятних часів. 

Звичайно, зірконавтів не будуть просто запускати в космос та лишати напризволяще. Їм допомагатимуть як на Землі, так і поза її межами. 

З Землі за польотом слідкуватимуть співробітники ЦУП. Керівник цієї організації — Антон Антонович (Дмитро Голубєв) — дуже важлива персона. Він весь час дає прес-конференції, спілкується з простим людом та без кінця розповідає про свій величезний (але це не точно) вклад у вітчизняну науку та космонавтику. Він не дуже знається на тому, що відбувається на кораблі, але така серйозна особа й не має забивати собі голову всілякими дурницями. 

На кораблі екіпаж матиме ще одного помічника. Точніше — помічницю. Це Інтелектуально Обладнаний Науковий Асистент (Христина Понунаєва) — центральний комп’ютер корабля, покликаний допомагати зірконавтам та вирішувати більшість їхніх навігаційних та побутових проблем. Проте, ІОНА має унікальний характер та логіку — часто помиляється та ображається. Через це вона інколи не те що не допомагає зірконавтам, а навіть заважає їм, надаючи екіпажу неточні дані. Що ж поробиш, така вона, жіноча вдача.

Ти вже знайомий із членами нашого екіпажу, і знаєш, що вони не дуже підготовані до космічної місії. Після знайомства з деталями ти можеш резонно припустити, що вся ця затія приречена на провал. Проте ТЕТ радить не панікувати! Українці — народ винахідливий, тож що небудь ми таки вигадаємо. Тим більше, що в наших героїв буде хоча б один адекватний помічник — Дмитро (Ілля Дерменжи), який займає посаду заступника керівника ЦУП. Саме на цьому хлопці тримається вся місія — він єдина професійна людина в команді. З часом і члени екіпажу отримають нові навички та навчаться вирішувати свої проблеми, яких під час цього польоту буде дуже багато. 

Готовий до неймовірно небезпечної, дуже важкої, але такої веселої подорожі разом з нашими героями? Виліт заплановано на 5 листопада. Поміть в своєму щоденнику, аби не пропустити дещо ще більш абсурдне, аніж запуск автівки у відкритий космос. Як тобі таке, Ілон Маск?