«Я думаю, що гумору є місце. Без нього ніяк»: Юрій Ткач у ЖВЛ розповів для кого жартує зараз

В інтервʼю «Життя відомих людей» Юрій Ткач поділився, як застала війна його родину, та чи доречний гумор під час війни.

Юрій Ткач, зірка серіалу «Одного разу під Полтавою» на ТЕТ та актор студії «Квартал 95», дав ексклюзивне інтерв’ю ЖВЛ і розповів, як для його родини почалася війна, та чи доречно жартувати зараз. 

У розмові з журналістами ЖВЛ Юра пригадав, що робив напередодні повномасштабного вторгнення. Ще 23 лютого в нього була репетиція концерту «Вечірнього кварталу» та прем’єра фільму «Велика прогулянка», під час якої дружина Віка сповістила його, що інформація про наступ росіян у ніч проти 24 лютого підтверджується.

«Мене Віка аж витягала з того залу і каже: “Давай, пішли. Мені подзвонив брат (а він працює у відповідних органах) і сказав, що буде війна”».

Та навіть тоді Юрій ще не вірив у наступ. І вирішив подзвонити своєму другові Євгену Кошовому. 
 
«О першій ночі я подзвонив йому і кажу: “Вибач що я тебе розбудив. Кажуть війна, уже всі шумлять, що в 4-5 почнеться”. Він каже: “Ткач, іди випий і лягай спати”. Я заспокоївся. Тобто, не було такого, що в нас у “Кварталі” якась інформація прийшла, в групах або Зеленський комусь подзвонив».

Коли ж у Києві почалися вибухи, Ткачі з донькою одразу поїхали до друга, в будинку якого був підвал. Разом із ними також була акторка та подруга Юрія Ірина Гатун із мамою. Вже там комік одразу взявся за зброю, щоб охороняти район, де зупинилася його родина.

Головне для самого Ткача було, аби його восьмирічна донечка Ліза залишилася спокійною.

«Ми їй так і казали, що почалася війна. Зараз це вибухи, це вистріли. Так треба. Вона повинна розуміти. Навіть брехати дитині, коли ти вночі лежиш, а під Києвом гахають. На жаль, ця війна краде в дітей дитинство».
 
Ліза Ткач й справді дуже швидко подорослішала. І з березня війну почала сприймати вкрай емоційно.
«Вона дуже важко реагує на вибухи, вона починає ридати. Ліза почала повторяти всі ті мантри, які ми їй повторювали, що це не по нам, це недольот, це перельот. І ми зрозуміли, що треба швидко спасати дитину».
 
Тому разом із мамою Ткач відправив її на три місяці до Болгарії.

«Коли вони поїхали, в мене така пустота була в душі. Шок. Не знаєш, що робити».

Поки дівчата були за кордоном, сам Юрій узявся працювати. Йому якраз зателефонували колеги з «Кварталу». Та вперше з початку війни запропонували організувати концерт для військових.

«Ми Західну Україну об’їздили вздовж і поперек з концертами. Було декілька груп. “Квартал” дав уже понад 140 концертів».

На концерти кварталівці продовжують їздити й сьогодні. Часто вони відвідують прифронтові міста. Ткач каже — така робота не з легких.

«Дуже важко спочатку все було, тому що ми не знали, що робити, як робити. Я побачив, що потрібна просто звичайна розмова, підтримка. Обійняти, сфотографуватися, сказати кілька слів. Навіть цього вже достатньо. Всюди хлопці та дівчата з усмішками зустрічають. Я думаю, що гумору є місце. Без нього ніяк».
 
Та найважче самому Юрію жартується у шпиталях:

«Тому що ти обнімаєш людину, а у нього апарат Єлізарова. А він каже: “Нічого-нічого, все нормально, нехай лежить”. Або дівчинка підходить, а в неї з ногою проблема, або з рукою, або без руки та ноги. Ти кожному бійцю дивишся в очі та розумієш, що в нього своя історія, сім’я. Це як всесвіт».

Але як би важко не було, Юрій Ткач вірить у щасливе майбутнє України. І радить сьогодні всім українцям не відкладати життя на потім:

«Жити зараз і прямо зараз. Це дуже важливо. Це трішечки допомагає не падати духом».
 
 

А з 30 вересня щопʼятниці о 22:30 на телеканалі ТЕТ дивіться патріотично-сатиричну комедію «Бункер», в якій Юра Ткач озвучить найщиріші думки українців. Також нагадуємо, що в будні о 15:00 ТЕТ показує найулюбленіший серіал глядачів «Одного разу під Полтавою» з Юрою в головній ролі.
  
Світло завжди перемагає морок!

СХОЖІ НОВИНИ