«Коли ти розумієш, що зміг врятувати життя — від цього біжать мурахи по шкірі», — Ярослав Малиш та Аріна Калашнікова про I.help.Ukraine

Від початку війни небайдужі українці долучилися до боротьби за незалежність нашої держави — кожен на своєму фронті.

Таким чином чисельні благодійні організації розпочали свою діяльність з єдиною метою: якнайшвидше наблизити нашу невідворотну перемогу. Серед таких фондів й I.help.Ukraine, Ярослав Малиш та Аріна Калашнікова розповіли про новий проєкт, і яким чином він допомагає Україні.

I.help.Ukraine — це благодійний проєкт-аукціон, який допомагає українським дітям проявити свою творчість через малюнки та зібрати кошти для ЗСУ.

Команда I.help.Ukraine виставляє роботи малюків на сайті для аукціону серед охочих підтримати дитячу творчість та українську армію. На отримані кошти купує захисну амуніцію, ліки, продукти, паливо та допомагає людям, які зараз цього потребують.

Переважну більшість творів присвячено Україні, її захисникам і захисницям, війні — малюки зображують свої враження від пережитого.

Покупець може самостійно встановити розмір внеску та залишити побажання маленькому авторові, який потім I.help.Ukraine опублікує на своєму сайті. Малюнки продаються як в Україні, так і по всьому світу.

Бажання допомогти Україні та пришвидшити перемогу

Ярослав: До війни був досвід волонтерства з притулками для тварин — власне, він продовжується й зараз.

Після 24 лютого вирішили створити такий проєкт, який дозволив би підтримувати й людей: спочатку ми допомагали людям з Київської області, які постраждали від нападу, наразі — нашим бійцям: купуємо та передаємо необхідну захисну амуніцію або ж займаємося закупкою, наприклад, дронів. На нашій сторінці в Інстаграмі та сайті є всі звіти.

Як і в більшості волонтерських організацій, які були створені після 24 лютого, вирішальним для нас стало бажання допомогти Україні та пришвидшити перемогу.

Робити все, що у твоїх силах

Аріна: Є відчуття того, що ми робимо замало: хочеться більше допомагати та розвивати проєкт до великих масштабів. Але коли знаємо, що донат, який ми отримали на сайті та потім передали на передову, допоміг військовим, сильно мотивуємося. Коли ти розумієш, що зміг врятувати життя — від цього біжать мурахи по шкірі. Наприклад, у нас була ситуація, коли ми купили плитоноску, та вона врятувала бійця — про це він нам розповів особисто. Після таких моментів хочеться допомагати ще більше: ми робимо все, що в наших силах, аби Україна перемогла.

Діяти якомога швидше

Ярослав: Мені здається, що зараз немає часу на те, щоб опускалися руки: ми маємо робити все та допомагати нашим ЗСУ. Тому що час дуже важливий: може статися так, що зібрані, наприклад, бронежилети можуть знадобитися вже іншим військовим. Потрібно зібрати всі сили, всі можливості в кулак і діяти якомога швидше. Наші руки не опускаються, і я радий, що наш проєкт приносить користь нашим захисникам і захисницям.

Надихатися захисниками та захисницями та продовжувати працювати на перемогу

Аріна: Рухатися далі змушує бажання жити на вільній землі. Для багатьох було відкриттям, наскільки ми сильні та будемо боротися за свою свободу до останнього. Надихає міцність і мужність наших захисників і захисниць: навіть знаходячись на передовій, вони часто записують відео, де усміхаються. Вони не опускають руки, тому ми маємо бути також сильним тилом, який буде допомагати їм — разом ми йдемо до перемоги. Нас надихають люди, які попри все захищають нашу країну.

Наша ціль: «Чим більше — тим краще». Гадаю, найкращим вимірюванням успіху волонтерства було б знання кількості врятованих життів.

Плани з розвитку проєкту

Ярослав: I.help.Ukraine розвивається: ми співпрацюємо з блогерами та лідерами думок, у нас є колаборації, та будуть нові проєкти, ми не стоїмо на місці.

Ми мріємо перетнути позначку в сто тисяч доларів зібраних коштів, тому будемо робити все, щоб проєкт не стояв на місці, люди знали про нас і про те, що потрібно допомагати Україні.

Підтримати проєкт і придбати малюнок на аукціоні

Аби підтримати проєкт і зробити внесок — беріть участь в аукціоні та обирайте малюнок, який вам сподобався:

Instagram: http://instagram.com/i.help.ukraine

Cайт: http://ihelpukraine.online

Україна обовʼязково переможе, адже її народ — це світло, а світло завжди перемагає морок!